People..................

7:12 AM



Assalammualaikum.....

Tamat la sudah pembentangan untuk sem 4....setelah melepasi halangan dan cabaran di suku akhir
Maka, selamat mempersiapkan diri untuk bertarung dalam peperiksaan akhir.

Pejam celik, memang rasa sekejap.
So far, presentation tadi not bad.....
It is something yang aku bayangkan macam; 'oh I'll enter the Tiger cage'
But actually its just like a snake cage (Scary tapi tidak berbisa)

But today,
Aku ada masalah dengan yang namanya manusia.
Yang aku sama sekali susah nak faham.
Kenapa???? Why????

apa masalah problem?

The reason : I just have my own problem...and don't want you to get involve in my problem,
Why not at least you smile bukan tak tegur langsung even tak pandang.....so that, we're not feeling in fault..

Kusut memikirkannya,.....memang la I don't even know whether I make mistake or the others member did mistake toward you.

Be open minded person, orang yang matang know how to manage their emotion....bila ada problem dengan orang lain, just put your emotion enough for them not to others. Nasihat kasih sayang.....sebab aku agak tertekan dengan situasi-situasi macam ni.

Mungkin orang akan kata kita hipokrit sebab hati kita tengan sedih dan stress dengan someone else tapi kita masih boleh senyum dengan orang kat sekeliling kita.

Abaikan apa orang nak kata........
Set dalam minda, 'senyum boleh jadi penawar'
I don't know how you will manage to smile in mad but I did it.
It's work, I even can forget that I'm mad......
Tak rugi contohi akhlak Rasulullah..... malah dapat syafaat.

Pengajaran yang aku nak sampaikan....
Ye la, every entry must have input....
"Smile also can change others emotion not only ours"
Sekian.....

Thanks For Yor Comment

0 comments

Contact Form